Acte Sacramental

El nostre "Ball parlat"

Acte Sacramental2021-03-08T11:45:39+01:00

la nit de St Anastasi

Diable sóc,
Diable seré…

Ball parlat: Representació teatral que fan els balls de diables de format simple i sense escenografia on es representa la lluita del cel, representat per l’arcàngel sant Miquel o en el seu defecte un Àngel, contra l’infern, representat pels diables encapçalats pel Llucifer. Amb un objectiu inicial clarament moralitzador, la batalla sempre és guanyada per les forces celestials. Algunes colles hi integren els versos satírics que es van renovant cada any i altres els reciten a part.

L’any 1987 es va decidir representar l’Acte Sacramental, un ball parlat. En els actes sacramentals d’arreu de Catalunya Sant Miquel és acompanyat per uns àngels que amb les seves espases assenyalen el triomf del Bé. A Badalona vam substituir Sant Miquel per Sant Anastasi i les espases dels àngels pel penó de Sant Anastasi (la bandera del sant). Tal i com s’ha dit abans, els Diables no són només un element de festa, sinó també de crítica i de trencament, per tant és important mantenir i defensar el nostre ball parlat i el seu contingut.

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top