CORREFOC DE BADALONA

Sona el Toc de foc, comença el Correfoc de Badalona.

Diables de Badalona s’estrena amb el primer correfoc de Festes de maig la Nit de Sant Anastasi de 1983. Des de l’any 1987 coordina el Correfoc de la ciutat que es porta a terme el dissabte següent al 10 de maig. En l’actualitat hi participen les bèsties i colles de foc de la ciutat amb una colla convidada d’arreu del país.

La nit comença amb el “Toc de foc” a la plaça de la Vila, on Llucifer, Diablessa i el Drac de la ciutat conviden a la ciutadania al ritme de gralles i tabal entre les espurnes de les patums que omplen la plaça. Després es dóna inici al correfoc de la ciutat al crit de Badalona foooooc per part de l’encenedor, és moment que els diables facin gaudir a la gent saltant sota el foc. Per acabar i moment culminant de la nit es produeix a l’encesa final on més d’un centenar de diables il·luminen la Rambla per posar punt final al Correfoc.

El recorregut del Correfoc de Badalona, surt de la plaça de la Vila, continua per Francesc Layret, gira per riera Matamoros, carrer Madoz, carrer d’en Prim i Rambla, d¡fins a l’alçada de Roca i Pi.